Werkwijze

In 5 stappen naar een betere website

Loop je mee?

1. Verkennen

Bedrijf en doelgroep

Leer mij je bedrijf kennen. Je krijgt van mij veel vragen. Wie zijn jullie? Wat doen jullie en hoe doen jullie dat? Waar zijn jullie goed in? Wat is het doel van de website? Wie is jullie doelgroep en wat heeft die doelgroep nodig? Hoe ziet de concurrentie er uit? Hoe beter je mij het bedrijf laat zien hoe beter het karakter in de website terugkomt én inspeelt op de doelgroep.

2. Schetsen

Pagina's en content

Welke functies zijn noodzakelijk voor het doel van de website? Wat wil de klant/bezoeker/doelgroep?  We stellen al globaal de content en het beeld voor op de site vast. Dat in combinatie met de informatie over jouw bedrijf is de basis voor de schetsen van de pagina’s, menu, links, landingspagina’s, formulieren, informatie en hiërarchie.

3. Ontwerpen

Wireframes en prototypes

Ik zet de schetsen om in digitale tekeningen en werk dan het ontwerp verder uit op basis van het beeld en de tekst die op de website moeten. Het prototype lijkt net echt, maar in deze fase zijn structurele aanpassingen nog mogelijk. Als je tevreden bent met het prototype kunnen we beginnen bouwen van de site.

4. Ontwikkelen

Bouwproces

Terwijl jouw huidige website gewoon blijft staan bouwen we aan jouw nieuwe site in WordPress en Elementor Pro. Bij sommige projecten komen er ook andere plugins en integraties bij, bijvoorbeeld woocommerce, een betalingssysteem of nieuwsbrief koppeling.

5. Online

We gaan live!

Nadat alles gecontroleerd is laten we het hostingbedrijf de site live zetten. Nu zet ik er beveiliging op, een SEO-plugin en koppel ik Google Site Kit, Analytics en Google Ads aan de site. Nadat deze allemaal goed ingesteld zijn kan het volgen van de kliks en conversies beginnen. Intussen krijg je van mij een setje youtube-tutorials die ik speciaal voor jou maak. Zo heb je zelf je content in hand en kan je pagina’s, nieuwsbrieven, blogs, teksten en beeld maken en aanpassen.

Onderhoud en updates

Je site gezond houden

Omdat er regelmatig updates van WordPress, Elementor en plugins zijn kan een site doelwit worden voor hackers. Daarom is het goed om updates snel bij te werken. 

Ook voor je ranking is het van belang om up-to-date te zijn en je site regelmatig bij te werken. Je kan dit allemaal zelf doen of Mare dit voor je te laten doen.

Ontwerp of een template

wat is het verschil?

Een template is een ontwerp dat al gemaakt is en dat je kan vullen met je eigen teksten en beeld. Soms kan dit wat tijd en geld besparen. De layout van je site is dan niet uniek.Goed beeldmateriaal blijft wel belangrijk en brengt mogelijk kosten met zich mee.

Een klik met je webbouwer

daarvoor is een goede website briefing super belangrijk

In 5 stappen staat jouw website online. Daar werken wij met veel plezier aan. Hoe snel we alle processen doorlopen hangt ook af van jouw betrokkenheid bij het project. Je wil waarschijnlijk graag een website die past bij jouw bedrijf. Daarvoor vragen we je zoveel mogelijk over jouw bedrijf met te vertellen en regelmatig feedback te geven op ons werk. Lees deze checklist zodat je zeker weet dat Mare Websites begrijpt wat jij wil. En daarmee hou je ook de planning en je budget in de hand.

praatjes en plaatjes

Een foto zegt meer dan 1000 woorden

Buiten het ontwerp wordt het succes van een website vooral bepaald door twee dingen: beeld en tekst.


Professioneel beeldmateriaal heb je misschien zelf al. Vaak maken we gebruik van het werk van een fotograaf op locatie. Ook een grafisch ontwerper of een filmmaker kan prachtig beeldmateriaal voor een website maken.


Heb je al goede teksten? Of iemand die ze kan schrijven? Mare Websites kan je helpen met teksten en pakkende koppen. Een tekstschrijver inhuren kan ook. Teksten van een professionele tekstschrijver maken echt een groot verschil en bepalen voor een groot deel hoe professioneel je website op de bezoeker overkomt.

Nog vragen?

Het kan zijn dat je nu nog meer vragen hebt dan eerst. Er komt best veel kijken bij het maken van een goede website. En ieder project is weer anders, dus er is veel mogelijk. Bel vrijblijvend om antwoorden op je vragen te krijgen. 

Of klaar om te gaan?

Ok, let’s go dan! Maak een afspraak om te kijken of je deze route met Mare wil afleggen. We verkennen eerst of we met elkaar in de pas lopen. Dan ontvang je een offerte. Het lijkt me nu al leuk om je te leren kennen en te horen wat voor website je voor je ziet.

stap voor stap bouwen we jouw website op * altijd met jouw klanten in het middelpunt van het design * toegankelijkheid en bruikbaarheid als fundament

We vinden privacy belangrijk. Deze website gebruikt daarom geen cookies en niemand anders dan Mare Websites heeft toegang tot bezoekersgegevens, die alleen hier geanonimiseerd gebruikt kunnen worden om deze website aan jouw gebruik aan te kunnen passen. Om je een betere ervaring te geven. Dank voor je aandacht, Eline

Bedankt voor je interesse.

Je hoort snel van mij!
Groetjes,

Eline

Mare Websites Eline